top of page

Boomplantdag

De KNMI voorspelde voor donderdag 18 januari 2007 een zware storm. Windkracht 10 en in de buien zullen er windstoten zijn van meer dan 120 km per uur. Deze zware storm maakte het dennenbos naast de ijsbaan in Marijenkampen bijna met de grond gelijk.


Door het bestuur werd een plan voor herstel opgesteld en een vijver gegraven. Ten behoeve van de inwoners van Marijenkampen en Willemsoord werd er een zandpad aangelegd. Een jarenlang geuite wens van de bevolking van Willemsoord werd hiermede vervuld. Het zandpad is inmiddels veranderd in een schelpenpad. Het wandelpad sluit aan op het schelpenpad naar Willemsoord.

De brug over de Reune en het bruggetje over de sloot naast de ijsbaanweg zijn in de verharding meegenomen waardoor een mooie wandelroute is ontstaan.

De groepen 7 en 8 van de basisscholen: Don Boscoschool, Immanuelschool,en Woldschool te Steenwijkerwold alsmede de Generaal van den Bosschool te Willemsoord hebben tijdens de boomplantdag 2008 de eerste exemplaren van 3000 inlandse eiken, 500 berken en 500 grove dennen geplant.

In de singel werden krent en hazelaar geplant. Daarmede is een dennenbos omgevormd in een wandelbos.

Bosvijver
In 2009 overhandigde de firma Dedden IJzerwaren en gereedschappen uit Willemsoord aan Het Heideveld een prachtige picknickbank, die een plaats heeft gekregen bij de bosvijver.

boomplantdag_01.jpg
boomplantdag_04.jpg
boomplantdag_05.jpg
boomplantdag_02.jpg
boomplantdag_03.jpg
bottom of page